Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde HAMİ Projesi’nin Denizli’de birincisi açıklandı. Özel okullar ile resmi okullar arasındaki sosyal dayanışma ve bütünleşmeyi artırmak ve yenilikçi uygulamaların hayata geçirilmesi için özel ve resmî eğitim kurumları arasında karşılıklı iş birliklerin desteklenmesini hedefleyen projenin Denizli ayağında birinciliği, Denizli Çözüm Koleji’nin Çal Anadolu Lisesiyle yürüttüğü program kazandı. Projede dereceye girenlere  ödülleri gerçekleştirilen törenle verildi. Vali Hasan Karahan ve Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’un elinden Hami Projesi birincilik ödülünü Denizli Çözüm Koleji Kurucu Ortağı İsmail Kıyak, Çözüm Okulları Müdürü Muzaffer Çeven ile Çal Anadolu Lisesi Müdürü Şeref Türemen birlikte aldı.
 

“DENİZLİ EN İYİSİ”

Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli’nin HAMİ Projesi’ni en iyi uygulandığı illerden biri olduğunu vurguladı. Oğuz, “HAMİ Projesi’ne Denizli’den 73 özel okul, 73 devlet okulu katıldı. Bu sadece HAMİ Projesi’nin ilk ayağı. Bu devam eden bir süreç. Denizli’de de katılım oldukça yoğun. Bu açından ilimiz en iyi iller arasında” ifadelerini kullandı.
 

“DENİZLİ ÖNCÜ KONUMDA”

 Vali Hasan Karahan’da  törende yaptığı konuşmada Denizli’nin bu tür projelerde öncü olduğunu belirterek ileride katılım artacağını söyledi. Karahan, “Denizli yıllardan beri bakanlığın hazırladığı projelerde öncü konumdadır. Bu konuda da farkını belli etti. 146 okulun katılımı ortalama yüzde 15’lik bir katılım göstermekte. Bu sayı artmaya devam edecektir.” İfadelerini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından dereceye giren okullara ödülleri verildi.
 

“ÖĞRENCİLERE BÜYÜK KATKI OLDU”

Proje sayesinde önemli bir iş birliği sağlandığını ve bunu devam edeceğini belirten Çal Anadolu Lisesi Müdürü Şeref Türemen ise şunları söyledi, “Çal küçük bir yerleşim yeri. Bu proje ile öğrencilerimizin ufku açıldı ve yeni şeyler öğrendiler. Bu anlamda bu projenin devam etmesini ve daha iyi projeler üretmek istiyoruz” dedi.

HAMİ projesinde birinciliği elde etmenin onurunu yaşadığını belirten Çözüm Koleji Okulları Müdürü Muzaffer Çeven, okul olarak öğrencilere artı katma değer katacak sosyal, kültürel ve sanatsal projeler üreterek hayata geçirdiklerini de duyurdu. Proje kapsamında işbirliğini süreceğini de dile getirdi.
 

“BİRLİKTE ÇALIŞMAYI VE PAYLAŞMAYI ÖĞRENDİLER”

HAMİ Projesinin önemine vurgu yapan ve öğrenciler için muazzam tecrübeler oluşturduğunu belirten Çözüm Koleji Kurucu Ortağı İsmail Kıyak da, bu tarz projelerin öğrencilerin kaynaşması için önemli olduğunu vurguladı. Kıyak, “Öğrencilerimizin faydalı kazanımlar elde ettiğini düşünüyorum. Her iki okulumuzun öğrencileri de beraber çalışmanın, paylaşmanın ve öğrenmenin hazzına vardılar ve bizler de gördük. Bu ve benzeri projelerle öğrencilerimizin kaynaşması çok önemli. Bizler de bunu çok önemsiyoruz. Devamının da gelmesini diliyoruz” dedi.

ETKİNLİK TAKVİMİ
20 Nisan 2024 Cumartesi
Bu tarih için etkinlik bulunamadı!
Nisan Ayı Etkinliklerine Gözat
Hızlı Erişim Menüsü