Çok Kıymetli Velilerimiz ve Öğrencilerimiz;

Dünyamızı tehdit eden  Koronavirüsü (Covıc-19) için alınan tedbirler doğrultusunda  ülke genelinde 16-30 Mart tarihleri arasında okullar tatil edilmiştir. Bu kapsamda 6-10 Nisan arasında yapılması planlanan ara tatil öne çekilmiştir. Tatilin ikinci haftası uzaktan eğitim ile derslerimiz telafi edilecektir. Alınan bu tatil kararının tedbir amaçlı olduğu unutulmamalıdır.

Virüs, hasta kişilerin öksürme veya hapşırmayla ortaya saçtığı partiküllerin ortamdaki diğer bireylerin ağız, burun ve gözlerine temasıyla ya da partiküllerin yapıştığı yüzeylere dokunduktan sonra ellerin ağız, burun veya göze götürülmesiyle bulaştığı bilinmektedir. Bundan dolayı tokalaşma ve sarılmadan kaçınılmalı, kalabalık ortamlardan uzak durulmalıdır. Kirli ellerle ağız, burun ve gözlere dokunulmamasına dikkat edilmelidir. El hijyenine önem verilmeli, sabun ve suyun olmadığı durumlarda el ansiteptiği kullanılmalıdır. Kapalı alanlar sık sık havalandırılmalıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için günlük en az sekiz saat uyumalı, dengeli ve sağlıklı beslenmeye dikkat edilmeli, gıdaların tüketilmeden önce iyice yıkandığından emin olunmalıdır.

Milli Eğitim Bakanlığımızın bizlere sunduğu uzaktan eğitim olanağı EBA (Eğitim Bilişim Ağı) olduğu gibi ilkokul, ortaokul ve lise seviyelerinde 23-27 Mart 2020 tarihleri arasında günlük olarak online eğitim platformumuz cozumegitim.tv adresinden 22 Mart tarihinden itibaren erişim sağlayabilirsiniz. Ders videolarımız (Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler vb.) erişime açılacaktır. Ders videolarının konu ve kazanım kapsamları, “Yıllık Ders Planları” ile “Deneme Sınavları” konu kapsamları gözetilerek hazırlanmıştır. Bu bağlamda yıllık ders planlarımızda 16-20 Mart, 23-27 Mart, 30 Mart-3 Nisan tarihlerine denk düşen konular/kazanımlar baz alınarak ders anlatım videoları hazırlanmıştır. Ders videolarında PDF (Planlı Ders Föyü) akıllı tahta içeriklerimiz ile 3D yayınlarımızın soru çözüm videoları gibi içerikler yer alacaktır. Ders anlatım videoları kendi yayınlarımız üzerinden yapılacağından öğrencilerimizin tüm ÇÖZÜM YAYINLARI kitaplarını evlerinde bulundurmaları da sistemin faydası için önemli bir etken olacaktır. Ders anlatım videoları ile bağlantılı olarak merkezi online sınav uygulamaları da yine 23-27 Mart 2020 tarihleri arasında öğrencilere K12NET üzerinden açılacaktır. Bu uygulamalarda sizlere tarafımızdan merkezi bilgilendirmeler K12NET ekran mesajı ile yapılacaktır. Ders anlatım videoları haricinde tüm ölçme-değerlendirme çalışmaları, ödevlendirmeler, ödev kontrolleri, online deneme sınavları vb. işlemler öğretmenlerimiz tarafından gerçekleştirilecektir. Bu noktada öğrencilerimizin dersine giren branş öğretmenleri ile sınıf/şube rehber öğretmenleri tarafından tatil süresince öğrencilere K12NET ve Whats App grupları üzerinden online ödev gönderimi, yapılan ödevlerin kontrolü ve geri bildirimi, soru veya sınav uygulamaları vb. işlemler okul yönetimlerinin kontrolünde sistematik olarak yapılacaktır.

ETKİNLİK TAKVİMİ
29 Mart 2024 Cuma
Bu tarih için etkinlik bulunamadı!
Mart Ayı Etkinliklerine Gözat
Hızlı Erişim Menüsü