Çanakkale Özel Programını Coşku İle Gerçekleştirdik

Gebze Çözüm Koleji öğrencileri Edebiyat-Sosyal Bilimler Haftası (12-21 Mart) kapsamında Çanakkale Özel programını Gebze Kültür Merkezinde büyük bir coşku ve heyecan içerisinde gerçekleştirdi. İlçe protokolünün de takip ettiği programa velilerimizin ve Gebze halkının da yoğun ilgisi oldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak’ın selamlama konuşması ile başlayan program Gebze Çözüm Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Taşlı’nın günün anlam ve önemine dair konuşmaları ile devam etti. Ardından Tarihçi-Yazar Volkan Şenel “Çanakkale Ruhu” başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi. Volkan Şenel Çanakkale Savaşları’na dair yaptığı sunumda fotoğraf ve videolar üzerinden çeşitli anekdotlar aktardı. Şenel, ayrıca Kocaeli bölgesinden savaşa giden şehit ve gazilerimizle ilgili de bilgiler verdi. 

Volkan Şenel’in konuşmasının ardından 5– A sınıfı öğrencilerimizden Elif Yağmur Çiftci Arif Nihat Asya’nın “Bayrak” şiirini okurken sınıf arkadaşı Ela Özturk ise işaret dili ile eşlik etti. 6-A sınıfından Ahmet Emir Korkmaz da Necmettin Halil Onan’ın “Dur Yolcu” şiirini seslendirdi. 

Programın son kısmında ise lise öğrencilerimizin yer aldığı orotoryo&tiyatro gösterimi yer aldı. İçerisinde Canakkkale’ye dair şiir ve türkülerin de yer aldığı gösteri izleyenleri duygulandırdı. 

“Çanakkale Özel” programı toplu fotoğraf çekimi ve öğrencilerimizin ürünü olan sanat eserlerinin gezilmesi ile sona erdi. 

Programda emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor; katılımlarından dolayı misafirlerimize teşekkür ediyoruz

ETKİNLİK TAKVİMİ
16 Nisan 2024 Salı
Bu tarih için etkinlik bulunamadı!
Nisan Ayı Etkinliklerine Gözat
Hızlı Erişim Menüsü