Sevgili aileler, öncelikle Kahramanmaraş ilimizde meydana gelen ve pek çok ilimizde hissedilen depremden etkilenen ülkemize geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz. Yaşanan bu afet hepimizi derinden etkiledi ve psikolojik sağlamlığımızı zedeledi. Zorlu yaşam olayları karşısında stres ve kaygı tepkileri göstermek beklendik bir durumdur. Çocuklarımız bizlerdeki duygu durum değişikliklerini gözlemlemektedir. Sosyal medya ve internet üzerinden yaşanan afetle ilgili bilgi ve görüntülere erişebilmektedir. Dolayısıyla bu zorlu günlerde çocuklarımız için dikkat etmemiz gereken noktaları şu şekilde özetleyebiliriz.

1)Çocuğunuzu dinleyin, soru sormasına izin verin ve sadece sorduğu kadarına cevap verin.

2)Çocuğunuza deprem sonrası yaşanan duyguların normal olduğunu anlatın. Eğer gördükleriniz ve izledikleriniz karşısında ağlıyorsanız bunu çocuğunuzdan gizlemeyin. Acı da sevinç gibi bir duygudur. Öğrenmesine izin verin.

3)Çocuğunuza güvende olduğunu hissettirin. Ona her zamankinden biraz daha fazla ilgi ve şefkat gösterin ama olağanüstü sıkıntılı bir durum izlenimi yaratmayın.

4)Hem sizin hem de diğer yetişkinlerin meydana gelebilecek bir tehlikeden onları korumak için gerekli önlemleri aldığınızı hatırlatın.

5)Özellikle bugünlerde çocuklarınızın olumlu davranışlarını gördükçe bu davranışlar için onları takdir edin. Takdir onu cesaretlendirecektir.

6)Afet dönemi sonrasında çocuklarla birlikte hoşça vakit geçirecek aktiviteler yapmak oldukça önemli ve gereklidir.

7)Günlük rutinlerinizi ve düzeninizi korumaya mümkün olduğunca özen gösterin.

8)Unutmayın! Sizin ruh haliniz iyi oldukça çocuğunuzun ruh hali de iyi olacaktır. Kendinizi ihmal etmeyin. Hissettiklerinizi yok saymayın. Üzerine mutlaka düşünün ve konuşun.

9)Doğru kaynaklardan bilgi aldığınıza emin olun ve problem çözme becerilerinizi aktif olarak kullanın.

10)Doğru bilgiye ulaşmakta ve problem çözme becerilerinizi kullanmakta zorluk yaşarsanız okul psikolojik danışma servisinden ve uzmanlardan destek alın.

Böyle bir afetin bir daha yaşanmaması ümidiyle sağlıklı günler dileriz.

https://orgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2021_05/06185254_Travmatik_YaYam_OlaylarYnda_Aileler_Ycin_Bilgilendirme_Rehberi.pdf

ETKİNLİK TAKVİMİ
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Bu tarih için etkinlik bulunamadı!
Temmuz Ayı Etkinliklerine Gözat
Hızlı Erişim Menüsü